Tips voor het schoonmaken van een stoffen bank

Van ‘t weekend ga ik m’n stoffen bank schoonmaken. Hoe vaak heb je dit al tegen jezelf gezegd? We brengen als mensen veel tijd door op onze bank. Denk maar eens aan die avondjes en weekenden Netflix. Iedereen morst ook wel eens op z’n bank en dan is het fijn als je weet hoe je je moet moet schoonmaken. In deze blog geven we je 8 goede tips hoe jij je stoffen bank kunt schoonmaken.

Stoffen bank schoonmaken: alle tips en tricks

Wil jij je stoffen bank schoonmaken? Met onze tips en trick kun je binnen enkele uren weer genieten van een schone bank.

Tip 1: Check het materiaal van je bank

Voordat u uw stoffen bank schoonmaakt, is het belangrijk om te weten van welk materiaal deze is gemaakt. Als u bijvoorbeeld een stoffen bank heeft, zorg er dan voor dat u een reinigingsmiddel gebruikt dat niet op ammoniak gebaseerde wasmiddelen bevat. Wanneer je een reinigingsmiddel test, is het goed om een verborgen deel van de bank te gebruiken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je er je hele bank mee gaat opruimen!

Tip 2: Gebruik nooit een gekleurde doek

Gebruik nooit gekleurde doeken op uw stoffen bank en andere stoffen meubels. Een gekleurde doek zal een vlek op een stoffen bank en andere stoffen meubels veroorzaken, maar met een witte zal dat niet gebeuren.

Tip 3: Zorg dat alle kruimeltjes weg zijn

Verwijder eerst stof en kruimels. Alle kussens opvullen en stofzuigen tussen de kieren en spleten van de bank zou voldoende moeten zijn. De laatste stap is om het stof van je kussens te kloppen. Als je de stoffen bank al hebt schoongemaakt, is het tijd om hem te wassen.

Tip 4: Een stoomreiniger gebruiken

Je stoffen bank schoonmaken kun je eenvoudig doen door het gebruik van een stoomreiniger. Je stoffen bank schoonmaken is dan niet alleen een stuk sneller klaar, maar het gebeurt ook nog eens goed. Het kan namelijk een flinke/lastige klus zijn om je stoffen bank schoon te maken zonder een stoomreiniger. Het kan moeilijk zijn om al het vuil te verwijderen zonder een aantal van de verkeerde plekken weer vuil te maken, maar het zal er daarna zoveel beter uitzien. Het kan zijn dat u een paar uur moet wachten voordat u het opnieuw probeert te gebruiken. De droogtijd kan variëren van enkele uren tot enkele dagen. Houd hier rekening mee met het tijdsbestek, want je moet ervoor zorgen dat het artikel behoorlijk droog is voordat je het in de zon legt. Heb je geen stoomreiniger? Je kunt er simpel eentje huren bij een bouwmarkt.

Tip 5: Gebruik speciale shampoo

Geen zin om je stoffen bank schoon te maken? Als de vlek niet heel groot is dan kun je ook gewoon een beetje shampoo gebruiken op je bank. Met slechts een paar druppels shampoo kun je vlekjes schoonmaken. Deze zeep schuimt heel goed. Je kunt het op de vlek drukken en kijken hoe het de rommel oplost. Laat de natte plek drogen en je zult zien dat ze eindelijk weg zijn!

Tip 6: Vieze geurtjes

Een stoffen bank is een van de meest voorkomende meubelstukken in huis. Hierdoor is de kans groot dat je bank onaangenaam gaat ruiken of zelfs vies is. Wat betreft stoffen banken, wordt aanbevolen om deze schoon te maken met een mengsel dat bestaat uit half warm water en de andere helft azijn. De volgende dag moet u de slaapbank opnieuw spuiten, maar op grotere afstand. Deze keer moet je het twee keer doen.

Tip 7: verwijder alle vlekken

Een geweldige manier om vlekken uit de bank te krijgen, is door melk te gebruiken. Het vet in de melk laat vlekken gemakkelijk verdwijnen. Week een doekje in de melk en gebruik dit dan over je meubel om eventuele inkt-/penstrepen te verwijderen. Wrijf de natte plek eruit met een droge doek.

Tip 8: Heb je al gedacht aan soda?

Je kunt frisdrank gebruiken om dingen schoon te maken! Je kunt het bijvoorbeeld op je vuile bank gieten. Doe eerst water in een emmer en giet er wat frisdrank in. Laten we nu netjes aan de slag gaan! Dan moet je een spons in een sopje doen en deze gebruiken om je meubels schoon te maken. Dit werkt niet alleen voor één type vlek, maar helpt ook om de hele bank op te frissen!

Leren bank schoonmaken

Een leren bank schoonmaken gaat gelukkig een stuk makkelijker dan bijna elk ander soort materiaal. Om de bank in goede staat te houden, dient u na elke reiniging leervet of uiercrème te gebruiken. Hieronder staan een paar remedies voor het reinigen van leren banken:

  • Karnemelk: Het klinkt gek, maar karnemelk kan worden gebruikt om leer schoon te maken. Breng een beetje karnemelk aan op een doek en begin met het schrobben van het oppervlak van de leren bank. Inktvlekken en andere vlekken zijn eenvoudig te verwijderen.
  • Olijfolie of babyolie: Om je leren bank er op zijn best uit te laten zien, was je hem met een mengsel van warm water en olijfolie – hetzelfde spul dat je op sneetjes smeert. Daarna met een spons schrobben en aan de lucht laten drogen.
Scroll to Top